Update v2.6 – Photo-Motion Software

Elke dag werken we met een team van creatieve makers, ontwerpers en ontwikkelaars aan Photo-Motion. We ontwikkelen nieuwe functionaliteiten voor onze software en maken deze nog sneller en stabieler. In deze blogpost lees je waar we de afgelopen tijd aan hebben gewerkt en welke updates je binnenkort kunt verwachten.

  1. Camera offset achteraf toepassen
  2. Verbeterd upload proces 
  3. Binnenkort: HiSpeed Photo-Motion
  4. De spinner in een nieuw jasje
  5. Verhoogde servercapaciteit
  6. Prullenbak
  7. BETA: Automatisch (Gecentreerd) Bijsnijden
  8. BETA: Foto-optimalisatie

Photo-Motion Manager

Camera offset achteraf toepassen

Veel klanten willen dat een specifieke kant van de auto of het product als eerste op de foto komt. Dit is in te stellen met de camera offset – waardoor het draaiplateau eerst naar de juiste kant draait – voordat er gefotografeerd wordt. Met deze update hebben we dit proces slimmer gemaakt, waardoor er tijd wordt bespaard. Het is nu niet meer nodig om eerst te draaien, omdat onze software er na het fotograferen automatisch voor zorgt dat de juiste foto als eerste in de serie wordt getoond.

Verbeterd upload proces

Het uploaden van foto’s naar Photo-Motion Online is verbeterd. Het kwam bij tragere internetverbindingen wel eens voor dat het uploadproces onderbroken werd, waardoor fotoseries in Photo-Motion Online niet compleet waren en er geen 360-spinners gemaakt konden worden. Photo-Motion Manager zal er na de update voor zorgen dat ontbrekende foto’s nu automatisch alsnog geüpload worden.

Binnenkort: HiSpeed Photo-Motion

Om een nog veel grotere stap te maken in het versnellen van het fotoproces, is er één bottleneck: het stoppen van het draaiplateau. Voor elke fotopositie remt het draaiplateau nu af en moet deze weer op gang komen. Wat als we helemaal niet meer hoeven te stoppen tijdens het fotograferen?

Met HiSpeed Photo-Motion wordt dat mogelijk. Onze ontwikkelaars zijn nu hard bezig om deze functionaliteit te ontwikkelen, zodat je nog sneller kunt fotograferen, zonder concessies te doen op de fotokwaliteit. We houden je op de hoogte!

Photo-Motion Online

De spinner in een nieuw jasje

Je hebt het misschien al gemerkt: de Photo-Motion Spinner heeft een nieuw jasje! Onze spinner is zo ontworpen dat deze eenvoudig te integreren is in jullie website, zowel op desktop als op mobiel. Dit geldt bovendien voor de techniek én voor het design.

Verhoogde servercapaciteit

Steeds meer bedrijven weten ons te vinden als de partner op het gebied van foto- studio en -presentatie oplossingen in de Automotive. Dit betekent dat het aantal gebruikers van onze software ook toeneemt. Stabiliteit en betrouwbaarheid zijn voor jou natuurlijk enorm belangrijk en dus ook voor ons. Daarom hebben we de capaciteit van onze server uitgebreid, zodat je altijd gas kunt blijven geven.

Prullenbak

Met de prullenbak heb je nog meer controle over jouw cloudomgeving. Als je een productmap of individuele foto’s verwijderd, blijven ze 30 dagen in de prullenbak staan, voordat ze definitief gewist zijn. Ook kun je verwijderde producten eenvoudig weer herstellen.

Wat kun je verwachten?

Hierboven heb je al gelezen dat we hard werken aan HiSpeed Photo-Motion. Er zijn nog twee dingen waar we enthousiast over zijn, die binnenkort beschikbaar komen:

BETA: Automatisch (Gecentreerd) Bijsnijden

Je hebt nu al de mogelijkheid in Photo-Motion Manager om fotoseries geautomatiseerd bij te snijden. Voor een kleine auto moet de foto namelijk wat meer ‘ingezoomd’ worden, dan voor een grote auto.

Als je deze functie gebruikt, heb je ook gezien dat de auto hierdoor echter niet altijd gecentreerd op de foto staat. Dit heeft er simpelweg mee te maken, dat de auto op een vast punt ronddraait en op de ene foto dus meer uitsteekt naar links en op de andere foto wat meer naar rechts.

Hier hebben we een oplossing voor gemaakt. Onze software herkent nu op basis van Machine Learning automatisch hoe groot de auto is en snijdt vervolgens alle onnodige ruimte automatisch weg. Uiteraard kun je hierbij zelf instellen wat de marge rond de auto moet zijn, zodat de foto’s altijd perfect op internet staan.

BETA: Foto-optimalisatie

Daarnaast werken we hard aan Foto-optimalisatie-mogelijkheden in Photo-Motion Online. Zo kun je een foto eenvoudig en automatisch lichter maken, schaduwen verminderen, kleur toevoegen, de foto verscherpen en meer.

Automatisch bijsnijden en Foto-optimalisatie zijn nog niet helemaal af en dus in Beta. Wil je deze functionaliteiten graag uitproberen? Stuur dan een mail naar info@photo-motion.com. We horen graag wat je ervan vindt en wat we nog kunnen verbeteren! Aangezien de functionaliteiten nog in Beta zijn en dus nog wat foutjes kunnen bevatten, zouden we wel adviseren deze nog niet in te zetten voor kritieke processen.

Heb je vragen, mis je bepaalde functionaliteit of zie jij verbeterpunten in Photo-Motion Manager? Stuur dan gerust een mail naar support@photo-motion.com. We leren graag van onze gebruikers!