Development 

 

Autonomous Vehicle Inspection System (AVIS)

Door de komst van het internet is de automotive voor consumenten een stuk transparanter geworden en vervangt de oriëntatie via internet veelal de bezoeken aan meerdere showrooms. We zien de laatste jaren steeds meer partijen opstaan die via internet de (volledige) verkoop van een auto willen realiseren. Om klanten te overtuigen brengen ze de voertuigen uitgebreid in beeld met professionele multimediapresentaties. 

De coronacrisis brengt de rol van een uitgebreide oriëntatie via internet in een stroomversnelling. De fysieke showrooms worden minder bezocht door oriënterende consumenten, terwijl de online showrooms steeds meer bezoeken krijgen. Duidelijk wordt dat de rol van internet niet meer weg te denken is uit het aankoopproces van een auto. Photo-Motion is al jaren actief in de automotive en biedt innovatieve robuuste oplossingen om het fotografie- en remarketingproces van voertuigen te automatiseren. De ontwikkelingen binnen het project AVIS op het gebied van voertuiginspectiesystemen zijn hierin een logisch vervolg.

Al ruim een decennium wordt er in de markt gespeurd, gezocht en ontwikkeld aan een manier om het detecteren, analyseren en classificeren van schades te automatiseren. Dit is tot op heden nog niemand gelukt voor de hoog volume verwerking van inventarisaties. Photo-Motion heeft een project geïnitieerd met partners om deze beoogde ontwikkeling te gaan realiseren. Het doel is om met AVIS hiervoor de oplossing gaan bieden en daarmee onze klanten in de autoschade- en remarketingwereld verder te ontzorgen en verder te gaan automatiseren. We gebruiken hierbij de laatste ontwikkelingen op het gebied van Sensortechnologie, deep neural networks (DNN) en Artificial Intelligence (AI). Het beoogde resultaat in de toekomst is een geautomatiseerd zelflerend voertuiginspectiesysteem voor de verschillende relevante onderdelen. 

Wij willen met de ontwikkeling van AVIS de voertuiginspectie automatiseren door de Photo-Motion studio’s uit te breiden met systemen om het voertuig verder geautomatiseerd te inspecteren en analyseren zodat er een totaalbeeld gecreëerd wordt van de staat van het voertuig. 

Mail naar innovation@photo-motion.com voor meer informatie over AVIS. 

AVIS wordt mede mogelijk gemaakt door EU en OP Oost.