360° autostudio's

Maatwerk totaaloplossingen
voor uw autofotografie
en advertenties

360° autofotografie studio's

Wij zijn van alle markten thuis. We kunnen u geheel ontzorgen bij het plaatsen van een nieuwe autostudio, het upgraden van een bestaande fotostudio óf alleen de uitbesteding van de fotografie. Zo ondersteunen we grote en kleine partijen bij het inrichten van een ideaal proces dat passend is bij ieder budget en iedere locatie. Uiteraard profiteert u in alle gevallen van de meest geavanceerde technieken en een naadloze integratie van de systemen met uw eigen voorraadbeheersysteem en website. En dat verkoopt auto’s.

Altijd perfecte foto's

Regen? Vaste fotograaf op vakantie? Geen probleem! Met een Photo-Motion Studio heeft u binnen een paar minuten altijd perfecte foto’s, onafhankelijk van het weer of de collega die die dag de foto’s maakt.

uniform-images

Automatisch uniforme
advertenties

De foto’s worden door onze software automatisch geoptimaliseerd, bijgesneden en gesorteerd. Zo staat uw gehele voorraad altijd helemaal uniform op de foto en verzekert u uzelf zowel op de dealerwebsite als op de portalen van een professionele en onderscheidende uitstraling.

meteen-online

Meteen online en interactief

Nog voordat u het voertuig weer naar buiten hebt gereden, staan de 360-spinner en de advertentiefoto’s online. Via onze API en koppelingen met voorraadbeheersystemen staan de beelden indien gewenst meteen op uw website en de portalen. Ook kunt u de 360-spinner direct delen via alle communicatiemiddelen, zoals e-mail, WhatsApp en Facebook.

Draaiplateau: Het draaiplateau is verkrijgbaar in alle maten en draagvermogens en is ontwikkeld om jaren probleemloos te functioneren. Dankzij de serviceluiken is eventueel onderhoud snel uitgevoerd. Er zijn diverse afwerkingsopties mogelijk.
Photo-Motion Manager + Online: Met Photo-Motion Manager + Online automatiseert u uw gehele workflow van fotostudio tot advertentie. De workflows zijn geheel zelfstandig op te zetten en aan te passen, zodat deze altijd perfect aansluiten op uw werkprocessen. De gebruiksvriendelijke software is zo ontwikkeld dat iedereen in een handomdraai op professionele wijze een auto kan fotograferen
Cameratechniek: Van één tot acht camera’s; alles is mogelijk. Onze camerabogen zijn ontwikkeld om voertuigen vanuit de optimale hoeken te fotograferen. Alle camera’s zijn direct aangesloten op de Photo-Motion Box, waarmee de foto’s direct binnengehaald worden. Een losse detailcamera stelt de gebruiker in staat alle bijzondere details van dichtbij vast te leggen.
Lichttechniek: Met behulp van speciaal voor fotografie ontwikkelde LED-verlichting worden auto’s perfect en kleurecht van boven uitgelicht, zonder veel energie te verbruiken of vaak vervangen te hoeven worden. Diffuse doeken zorgen voor optimale verspreiding van het licht om reflecties te voorkomen.
Geautomatiseerde roldeur (optioneel): De roldeur sluit de fotostudio volledig af waardoor auto’s optimaal worden belicht (de studio-opening is daardoor niet zichtbaar in reflecties van de auto). De roldeur is gekoppeld aan de software waardoor hij automatisch opent en sluit.
Studiobox: De modulaire studio staat binnen no-time en is ontwikkeld om jaren te blijven draaien. De wanden en optionele roldeur voorkomen reflecties van buitenaf en zorgen voor een rustige achtergrond waarbij de aandacht van de kijker naar de auto gaat. In het geval van een verhuizing is de box zelfs te verplaatsen.

Volledig geautomatiseerde workflows

1

Photo-Motion Manager

Met Photo-Motion Manager maakt u in enkele minuten 250+ hoge resolutie foto’s van het exterieur, het interieur en alle belangrijke details. De beelden worden automatisch verwerkt en geüpload naar de cloud.
2

Photo-Motion Online

Met Photo-Motion Online worden uw beelden volledig automatisch en volgens uw wensen geoptimaliseerd, bijgesneden, gesorteerd en van logo’s voorzien. Ook kan de achtergrond worden verwijderd of kunnen marketingafbeeldingen, zoals afleverpakketten of garantievoorwaarden, automatisch worden toegevoegd aan de fotoserie. Hiermee zijn de beelden zonder enige menselijke handelingen helemaal klaar voor het internet.
3

Perfect geadverteerd

De 360°-exterieurbeelden, 360°-interieurbeelden en advertentiefoto’s zijn direct beschikbaar in uw voorraadbeheersysteem en op uw website, zodat ze meteen online vindbaar zijn. Verspreid direct de juiste beelden en voorkom verloren leads door dagen of zelfs weken te adverteren met ‘wordt verwacht’-afbeeldingen.

Hoe we de perfecte
advertentie opbouwen

Automatisch bijsnijden

The car is the star. Onze software maakt gebruik van geavanceerde machine learning-technieken om op iedere foto geheel zelfstandig op de auto in te zoomen. Het maakt hierbij niet uit hoe groot het voertuig is, welke kleur het heeft, of vanuit welke hoek deze gefotografeerd is. Het voertuig wordt altijd in het midden van de foto geplaatst, onnodige witruimte wordt weggesneden en de beeldverhouding wordt aangepast aan de website waarop u gaat adverteren. Zo weet u zeker dat de auto altijd centraal staat en heeft u geen last van witte- of zwarte balken in de advertentie, zonder dat u ook nog maar een vinger hoeft uit te steken.

Automatisch optimaliseren

Onze software kan iedere foto automatisch nabewerken. Diepe schaduwen of felle reflecties worden hiermee naar eigen smaak beperkt, zodat alle voertuigen en alle details volledig tot hun recht komen.

Automatisch optimaliseren

Onze software kan iedere foto automatisch nabewerken. Diepe schaduwen of felle reflecties worden hiermee naar eigen smaak beperkt, zodat alle voertuigen en alle details volledig tot hun recht komen.

Automatisch vrijstaand maken

Van iedere foto kan geheel automatisch de achtergrond verwijderd of vervangen worden. Hiermee heeft u in een handomdraai beelden die van een uniforme of unieke achtergrond te voorzien zijn, waardoor u zich eenvoudig kunt onderscheiden van de concurrentie.

Logo's toevoegen

De foto’s kunnen geautomatiseerd van logo’s worden voorzien, waarmee u op een consistente, uniforme en professionele manier uw stempel drukt. Uw advertenties worden herkenbaar en uw bedrijfsidentiteit wordt benadrukt.

Logo's toevoegen

De foto’s kunnen geautomatiseerd van logo’s worden voorzien, waarmee u op een consistente, uniforme en professionele manier uw stempel drukt. Uw advertenties worden herkenbaar en uw bedrijfsidentiteit wordt benadrukt.

Hoe bouwen wij een 3D fotografie & auto-studio en plaatsen we de 3D foto-apparatuur?

Wij realiseren in no-time de installatie van de complete fotobox; binnen enkele dagen staat hij in uw bedrijfsruimte. Nadat alle hardware zorgvuldig getest is, nemen wij het softwarepakket van begin tot eind met u door. Daarna is de fotostudio klaar voor gebruik!

360 graden automotive
oplossingen op maat

Als automotive marketing innovator denken wij met u mee om processen
te optimaliseren ten behoeve van de doorlooptijd en absolute aantallen auto’s.

Complete 360°-fotostudio voor autofotografie

Ideale routing voor uw locatie
Geheel af te werken met kleuren en materialen naar wens
Geautomatiseerd fotograferen
Geautomatiseerd na-bewerken en publiceren
Volledige integratie met uw systemen en websites

Lees verder
proces

Bestaande 360°-fotostudio automatiseren/upgraden

Bestaande studio hergebruiken
Optioneel upgraden van camera’s, verlichting en studiobox
Geautomatiseerd fotograferen
Geautomatiseerd na-bewerken en publiceren
Volledige integratie met uw systemen en websites

Lees verder

Uw 360°-autofotografie
uitbesteden

Geen investering in een fotostudio
Geen last van ruimtegebrek
Uw fotografie centraal en in realtime beheren in de cloud
Geautomatiseerd na-bewerken en publiceren
Volledige integratie met uw systemen en websites

Lees verder

Ontdek de mogelijkheden

Een vraag, interesse in een online demo of een studiobezoek? Laat het ons weten!
Neem contact op

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt het om een voertuig met een Photo-Motion Studio te fotograferen?

Dit is afhankelijk van de uitvoering van de studio en van het gewenste eindresultaat. De standaard studio maakt in ongeveer 5 minuten tot 216 foto’s van het exterieur. Met Photo-Motion HiSpeed duurt dit afhankelijk van het type camera nog maar 45 tot 90 seconden. Hiernaast worden er waarschijnlijk detailfoto’s en eventueel een 360°-interieurfoto gemaakt. De tijd die hiervoor gerekend moet worden is afhankelijk van het aantal foto’s en de collega die de camera bedient, maar gemiddeld duurt dit bij onze klanten 2 tot 7 minuten. Het in- en uitrijden duurt gemiddeld ongeveer een minuut in totaal.

Welke voertuigen kan ik in een Photo-Motion Studio fotograferen?

We leveren studio’s voor alle typen voertuigen; van personenwagens tot grote bedrijfswagens en bakwagens.

Hoeveel ruimte neemt een Photo-Motion Studio in?

Een Photo-Motion Studio voor personenwagens is 9 meter lang, 7 meter breed en 4,5 meter hoog. Een studio voor bedrijfswagens is 10 meter lang, 8 meter breed en 4,5 meter hoog. Ook grotere studio’s zijn mogelijk; neem hiervoor contact met ons op.

Is een Photo-Motion studio te verplaatsen?

Ja. Een Photo-Motion studio is volledig modulair opgezet en kan indien nodig verplaatst worden. Wel moeten hierna de wanden en vloer opnieuw afgewerkt worden.

Kan ik bij de bouw van de studio ook zelf werkzaamheden (laten) uitvoeren?

Ja. De meeste studio’s leveren we helemaal turn-key, maar indien gewenst kan er in eigen beheer voor bijvoorbeeld de verlichting, wanden, vloer(afwerking) en dergelijke gezorgd worden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Moet de studio bediend worden door een professionele fotograaf?

Nee. Het proces is zo ontwikkeld dat dit door iedereen uit te voeren is.

Is er nog veel handwerk nodig?

Nee. Het proces is zo ingericht dat (vrijwel) alles volledig automatisch verloopt. Het is uiteraard wel mogelijk zelf de instellingen te bepalen, zodat u precies kan bepalen welke foto’s er gemaakt moeten worden, hoe deze nabewerkt worden en in welke volgorde deze op uw website en de portalen worden getoond.

Kan ik op basis van één fotoshoot meerdere advertenties aanmaken?

Ja. U kunt op basis van één fotoshoot automatisch meerdere fotosets laten genereren. Zo kunt u bijvoorbeeld op uw eigen website een andere of uitgebreidere fotoset tonen dan op de portalen. Ook zou u foto’s op uw website met een beeldverhouding van 3:2 en op de portalen met een beeldverhouding van 4:3 kunnen laten zien.

Is er een koppeling met mijn voorraadbeheersysteem/website?

Ja, waarschijnlijk wel. We koppelen met alle grote voorraadbeheersystemen, zoals onder andere Wheelerdelta, OBSVM en AutotelexPRO. We sluiten bovendien continu nieuwe systemen aan, dus aarzel niet om ons daarover te benaderen. Daarnaast kunnen de 360-spinners en de advertentiefoto’s via onze API automatisch op uw website worden ingeladen. Door middel van een eenvoudige handleiding leiden we uw websitebouwer stap-voor-stap door het proces van het koppelen van Photo-Motion aan uw website.

Kan ik een Photo-Motion Studio inzetten om te fotograferen voor derden?

Ja. Vanuit één studio kunt u naar meerdere partijen uploaden. Deze partijen krijgen een eigen Photo-Motion Online-account, waarmee ze volledig zelf de instellingen en dus de uitstraling van hun 360°-spinners en advertenties kunnen beheren. Zo hoeft de werkwijze in de studio niet aangepast te worden, maar heeft iedere afnemer zijn eigen, onderscheidende 360°-spinner, advertentie en koppelingen met voorraadbeheersystemen en websites. Bovendien kunnen deze afnemers met vragen terecht bij onze support desk, zodat u hier geen overhead van heeft.

Wat gebeurt er als we een gebruikersvraag hebben of te maken krijgen met een storing?

Photo-Motion heeft een professionele support desk. Onze collega’s kunnen alle vragen over het gebruik van de studio en de software beantwoorden. Over het algemeen zijn storingen van afstand te verhelpen, zodat u weer snel aan het werk kunt. De support desk is van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur te bereiken op het telefoonnummer +31 (0)85 130 8117 of mail naar support@photo-motion.com.