VME Nederland fotografeert meubels in moderne Photo-Motion fotostudio

Begin 2018 ontvingen wij een leuke aanvraag uit de meubelmarkt (in plaats van uit de automotive markt). VME Retail informeerde bij ons naar een passend aanbod voor een complete fotostudio voor productfotografie. Destijds was het bedrijf nog in de oriënterende fase; inmiddels staat er op hun locatie in Hilversum een complete studiobox klaar voor dagelijks intensief gebruik.

Fotostudio met extra functionaliteiten (maatwerk)

Aangezien VME Nederland regelmatig grote meubels zoals bankstellen fotografeert, adviseerden wij hen ons standaard draaiplateau (van Ø 4,5 meter) met verhoogde vloer en oprijrand. De vloer en draaischijf zijn strak afgewerkt met een coating, in dezelfde lichte kleurstelling als de wandenset. Vanwege het efficiënte werkproces van VME – waarbij meubels aan de ene kant van de studio worden klaargezet en daarna aan de andere zijde worden uitgereden – hebben wij in de studiobox van 7 x 9 x 4 meter een tweede opening gerealiseerd. Die extra opening zorgt ervoor dat hun fotografieproces constant en onverhinderd kan doorgaan.

Onze technici hebben in de studiobox op circa 3,5 meter hoogte een diffuus lichtplafond met energiezuinige LED-verlichting geplaatst. In het plafond zijn tevens drie Canon camera’s geïnstalleerd, waarvan de hoogste camera direct boven het draaiplateau uitkomt. Voor het maken van aantrekkelijk 3D-sliders is het gebruik van minimaal zes camera’s een vereiste. De fotostudio van VME telt in totaal maar liefst negen spiegelreflexcamera’s: een vaste opstelling met acht camera’s (vijf op de cameraboog en drie in het lichtplafond) met daarbij nog een losse detailcamera. Dat levert VME in totaal 288 beelden per gefotografeerd product op!

Slimme software voor het eenvoudig samenstellen van 3D-spinners

Aan de buitenkant van de studio bevindt zich het werkstation, waarop VME constant gebruik kan maken van de meest recente versie van onze Photo-Motion Manager software. Ze maken daarbij ook gebruik van Photo-Motion Online voor het eenvoudig samenstellen van 3D-spinners. VME zal alle gemaakte fotoseries eerst laten ‘uitsnijden’ zodat de meubels een volledig witte achtergrond krijgen. Vervolgens worden die foto’s geüpload naar het Photo-Motion Online platform, waar de fotoseries worden samengevoegd tot strakke, soepele 3D-spinners.

Verschillen tussen fotostudio’s voor autofotografie en productfotografie

Fotostudio’s blijken dus niet alleen voor de automotive markt interessant; ook retailserviceorganisaties zoals VME hebben veel baat bij het gemak van een totaaloplossing inclusief fotosoftware. Autofotografie en productfotografie hebben veel overeenkomsten: de wensen op het gebied van hardware én software zijn nagenoeg gelijk. Bij productfotografie van kleinere producten is een kleiner draaiplateau soms al voldoende. In die gevallen kunnen wij een kleinere draaischijf (en dus ook een kleinere studiobox) leveren. Voor autofotografie is altijd minimaal een standaard draaiplateau van Ø 4,5 meter benodigd. Een ander verschil is dat wij bij autofotografie altijd een roldeur adviseren om zichtbare reflecties in auto’s te voorkomen. Bij meubels in de kans op ongewenste reflecties over het algemeen kleiner (afhankelijk van het materiaal dat wordt gefotografeerd).

Je eigen autofotografie of productfotografie processen efficiënter inrichten?

Met onze complete studio en Photo-Motion software maak je zo efficiënt mogelijk mooi beeldmateriaal: van gedetailleerde fotoseries tot indrukwekkende 3D-spinners. Daarmee creëer je interactieve, online productpresentaties die websitebezoekers veranderen in betalende klanten.

Neem gerust contact met ons op om te bespreken welke voordelen Photo-Motion jouw bedrijf kan bieden. Wij komen graag langs om de beschikbare ruimte te bekijken en mogelijkheden af te stemmen. Je bent daarnaast ook van harte welkom in onze demo-studio in Ede (Gelderland) om de gemakken en voordelen van Photo-Motion zelf te ervaren.

Neem contact met ons op