Update v2.4.0 – Photo-Motion Manager

De Photo-Motion Manager software wordt constant doorontwikkeld. Begin oktober is versie 2.4.0 van de studiosoftware gereleased, waardoor je sindsdien nóg beter en efficiënter met online autopresentaties aan de slag kunt.

Dankzij deze nieuwste update kunnen Photo-Motion klanten nu:

  1. een draadloze 360° interieurcamera koppelen
  2. geautomatiseerd fotoseries bijsnijden
  3. eenvoudig updates doorvoeren
  4. camera’s per workflow uitsluiten
  5. automatisch fotoseries uploaden naar de Photo-Motion Online

Draadloze 360° interieurcamera koppelen*

Interieurbeelden vormen een toevoeging op de detailfoto’s die je maakt met de losse detailcamera; het biedt klanten een stukje extra beleving doordat zij, door middel van een soepele 3D-spinner, in een auto kunnen ‘rondkijken’*. Wij werken met de interieurcamera Ricoh THETA V: de opvolger van de populaire THETA S.

De interieurcamera wordt eenvoudig gekoppeld aan de Photo-Motion Manager via een stabiele wifi-verbinding en kan vanuit de applicatie foto’s maken. De gemaakte interieurbeelden (‘panoramabeelden’) komen vervolgens direct in de juiste fotomap terecht.

Wil je ook gebruik gaan maken van een interieurcamera? Wij kunnen naast de Ricoh THETA V ook een statief of een hoofdsteunbevestiging meeleveren. De hoofdsteunbevestiging nagenoeg alle auto’s eenvoudig te plaatsen tussen de bestuurders- en bijrijdersstoel.

*De 3D-spinner functionaliteit is alleen beschikbaar voor Photo-Motion Online klanten.

Geautomatiseerd fotoseries bijsnijden

Het komt vaak voor dat klanten afwisselend kleine personenauto en grote bedrijfswagen fotograferen. In een fotostudio staan camera’s echter altijd op gelijke afstand gepositioneerd ten opzichte van een auto op het draaiplateau. Het is daardoor bij kleinere auto’s vaak gewenst om ‘ingezoomde’ foto’s te tonen waarbij de ‘lege’ ruimte rondom het draaiplateau niet getoond wordt. Vanaf nu kan je in de Photo-Motion Manager heel gemakkelijk complete fotoseries laten bijsnijden. Ondanks dat de foto’s worden ‘ingezoomd’, blijven de beelden ontzettend scherp.

Het bijsnijden gebeurt aan de hand van een profiel voor automatisch bijsnijden. Standaard zijn er 3 profielen beschikbaar: Klein, Medium en Groot. Bij implementatie helpen we je graag om dit goed af te stellen op verschillende typen auto’s. Die percentages kan je te allen tijde zelf nog wijzigen.

Eenvoudig updates doorvoeren

Voortaan kan je met één druk op de knop updates installeren; je ziet overzichtelijk welke nieuwe functionaliteiten een update biedt en kunt vervolgens direct akkoord geven. Onze supportafdeling staat uiteraard constant klaar om hulp te bieden waar nodig.

Camera activeren/deactiveren per workflow

De meeste klanten maken gebruik van meerdere camera’s op een cameraboog. Je kunt nu per workflow selecteren welke camera’s wel/geen foto’s moeten maken.

Dankzij deze functionaliteit kan je gemakkelijk variëren in hoe uitgebreid de fotoserie van een bepaald type auto is; het geeft je de vrijheid om zelf in te stellen hoeveel (en welke) camera’s foto’s moeten maken tijdens een sessie.

Automatisch uploaden naar Photo-Motion Online*

Handmatig uploaden is verleden tijd: dankzij de nieuwe update kan je aanvinken of fotoseries direct – of elke dag tussen bepaalde tijden geüpload moeten worden naar de Online omgeving.

*Automatisch uploaden is alleen beschikbaar voor Photo-Motion Online klanten.

Heb je vragen, mis je bepaalde functionaliteit of zie jij verbeterpunten in Photo-Motion Manager? Stuur dan gerust een mail naar support@photo-motion.com. We leren graag van onze gebruikers!